Biografie

Harry van Doveren werd op 4 januari 1953 geboren in Haaren (N.B.). Hij woont en werkt in Eindhoven, de stad waarmee hij zich sinds 1960 verbonden voelt. Na zijn studie natuurkunde ging hij werken op het NatLab van Philips, waar hij spectroscopisch speelde met elementen uit de tweede kolom van de tabel van Mendelejev. Na acht jaar waaierde zijn aandacht uit over een breed palet van industriële onderwerpen. Van zijn uitvindingen was er één slim, maar die bleef ongebruikt (al is dit laatste moeilijk met zekerheid te zeggen).

Vanaf het allereerste moment van zijn geldverdienleven begon ook zijn interesse in de literatuur. Hij las alle knollen en wortels, en oefende zich in de techniek van schrijven voor zijn eigen tuintje.

In de jaren tachtig raakte hij geïnspireerd door de schrijvers Robert Musil en Paul Valéry. Zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid als ingenieur (toentertijd een roerig thema) kreeg gestalte door zijn bijdragen voor het tijdschrift Over Leven, een initiatief van Adri Heystek (Bilthoven). Tegen de knijpende tijd in volgde het ene schrift met reflectie en poëzie na het andere.

In 2008 koos hij voor het ongewisse volle en liet het onbevredigende halve voor wat het was.

Driehoeven_51_1953